Legyen békességed Istennel

(2020.12.06.)

(Fleischerné Gyuricza Erzsébet online elhangzott tanításának igei kivonata)

  1. Korinthus 1.3

 

„Kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól. Hálát adok az én Istenemnek mindenkor felőletek  az Isten ama kegyelméért, mely néktek a Krisztus Jézusban adatott. Mivelhogy mindenben meggazdagodtatok Őbenne, minden beszédben és minden ismeretben. Amint megerősített benneteket a Krisztus felől való bizonyságtétel, úgy hogy semmi kegyelmi ajándék nélkül nem szűkölködtök, várván a mi Urunk, Jézus Krisztusnak megjelenését.

Aki meg is erősít titeket mindvégig fedhetetlenségben a mi Urunk Jézus Krisztusnak napján.

Hű az Isten, aki elhívott titeket az Ő fiával, a mi Urunk Jézus Krisztussal való közösségre.”

 

  1. Korinthus 5.17-21

 

„Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az, a régiek elmúltak, ímé újjá lett minden. Mindez pedig az Istentől van, aki minket megbékéltetett magával a Jézus Krisztus által és aki nékünk adta a békéltetésnek a szolgálatát.”

Mivelhogy az Isten volt az, aki Krisztusban megbékéltette magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket és reánk bízta a békéltetésnek Igéjét.

Krisztusért járván tehát követségben, mintha Isten kérne miáltalunk, Krisztusért kérjünk, béküljetek meg Istennel.

Mert azt, aki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazságává tétessünk Őbenne.

 

Ézsaiás 53.4-5

 

„Pedig betegségeinket Ő viselte és fájdalmainkat hordozá és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől. És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van és az Ő sebeivel gyógyulánk meg.”

 

János 14.1-2

 

„Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, higgyetek Istenben és higgyetek énbennem. Az én atyámnak házában sok lakóhely van, ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek.”

 

 

 

 

 

János 14.26-27

 

„A nagy vigasztaló, a Szent Szellem, akit az én nevemben küld az Atya, mindenre megtanít majd titeket és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek.

Békességet hagyok néktek, az Én békességemet adom néktek. Nem úgy adom én néktek, amint a világ adja, ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!”

 

Róma 5.5, 8, 9

 

„Megigatulván azért hit által, békességünk van Istennel, a mi Urunk Jézus Krisztus által.

Az Isten pedig a hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus értünk meghalt.

Minekután azért most megigazultunk az Ő vére által, sokkal inkább megmenekültünk a haragtól Őáltala. Mert amikor még ellenségei voltunk, megbékéltünk Istennel, az Ő fiának halála által, sokkal inkább megtartattunk az Ő élete által, miután megbékéltünk vele.”

 

János 16.23,24

 

„És azon a napon pedig nem kérdeztek majd engem semmiről. Bizony-bizony mondom néktek, hogy amit csak kérni fogtok az Atyától az Én nevemben, megadja néktek. Mostanáig semmit sem kértetek az Atyától az én nevemben, kérjetek és megkapjátok, hogy a ti örömötök teljes legyen!”

 

Példabeszédek 8.17, 21

 

„Én az engem szeretőket szeretem és akik engem szorgalmasan keresnek, megtalálnak.

Gazdagság és tisztesség van nálam, maradandó vagyon és igazság.

Hogy az engem szeretőknek valami valóságost adjak örökségül és erszényeiket megtöltsem.”

 

Példabeszédek 3.1, 5, 6, 7

 

„Fiam, az én tanításomról el ne feledkezzél és az én parancsolataimat megőrizze a te szíved.

Mert napoknak hosszú voltát és sok esztendős életet és bőséges gazdagságot hoznak néked.

Bizodalmad legyen az Úrban teljes szívedből, a magad értelmére pedig ne támaszkodjál.

Minden útjaidban ismerd el Őt, akkor Ő igazgatja a te útjaidat.

Ne légy bölcs a magad ítélete szerint, féld az Urat és távozz el a gonosztól. Egészség lesz ez a te testednek és megújulás a te csontjaidnak.”

 

Róma 8.38,39

 

„Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők, sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban.”

 

I.Péter 5.10

 

„Minden kegyelem Istene pedig az Ő örök dicsőségére hívott el minket Krisztus Jézusban, titeket akik rövid ideig szenvedtetek, Ő maga fog tökéletesekké, erősekké, szilárdakká és állhatatossá tenni.”

 

II.Péter 3.9

 

„Nem késik el az ígérettel az Úr, ahogy némelyek késedelemnek tartják, hanem hosszan tűr érettünk nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.”

 

Galata levél 1.3,4

 

„Kegyelem néktek és békesség az atya Istentől és a mi Urunk, Jézus Krisztustól, aki önmagát adta a mi bűneinkért, hogy kiszabadítson minket a jelen való gonosz világból az atya Istennek és a mi Atyánknak akarata szerint.”

 

Efezus 2.13-18

 

„Most pedig a Krisztus Jézusban ti, kik egykor távol voltatok, közelvalókká lettetek a Krisztus vére által. Mert Ő a mi békességünk, aki eggyé tette mind a két nemzetséget és lerontotta a közbevetett választófalat. Az ellenségeskedést az Ő testében a parancsolatokban tételekben való törvényét eltörölte, hogy önmagában ama kettőt új emberré teremtse békességet szerezvén. És hogy megbékéltesse az Istennel mind a kettőt egy testben a keresztfa által, megölvén ezen az ellenségeskedést önmagában. És eljövén békességet hirdetett néktek, a távolvalóknak és a közelvalóknak. Mert Őáltala van menetelünk mindkettőnknek, egy szellemben az atyához.”

 

Lukács 6.27, 28

 

„De néktek mondom, kik engem hallgattok; szeressétek ellenségeiteket, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek. Áldjátok azokat, akik titeket átkoznak és imádkozzatok azokért, akik titeket háborgatnak.”

Máté 18.18

 

„Bizony, bizony mondom néktek, amit megköttök a földön, a mennyben is kötve lészen és amit megoldotok a földön, a mennyben is oldva lészen.”